🚚BEZMAKSAS EIROPĀ PASŪTĪJUMI > 150 eiro

TOP AKSESUĀRI TAVĒJIEM MOTOCIKLS

🚚BEZMAKSAS ITĀLIJA PASŪTĪJUMI > 50 eiro

BMW DC 04 elektriskā boksera vietā?

BMW DC 04 invece del boxer elettrico? - Endurrad

Paolo Migliori |

BMW DC 04: elektrisko motociklu revolūcija

BMW ELEKTROMOCIKLI: ZAUDĒJUMI UN PATENTI

 

Kopš 2015. gada BMW ir ieviesis vairākus elektriskos motociklus.  Funkcionālās pārbaudes pētījumi, koncepcijas un transportlīdzekļi.  Bayerische Motoren Werke pat patentēja zīmolam tipisko bokserdzinēja konstrukciju elektromotora dzesēšanas sistēmai.  MOTORRAD parāda jaunākos sasniegumus.

BMW Motorrad nesen reģistrēja un aizsargāja 11 jaunus nosaukumus nākamajiem modeļiem. Pēc CE modeļu izlaišanas, kas paredzēti elektriskajiem skrejriteņiem un pilsētas mobilitātes koncepcijām, piemēram, BMW CE 02, uzņēmums tagad koncentrējas uz lielākiem elektriskiem motocikliem, kas apzīmēti ar akronīmu "DC". Jaunie nosaukumi ietver DC 01, DC 02, DC 03, DC 04, DC 05, DC 06, DC 07, DC 08 un DC 09, kas paredzēti motocikliem, detaļām un piederumiem. 2019. gada jūnijā BMW prezentēja Vision DC Roadster konceptu, kas ieviesa elektrisko motociklu līniju, kur "DC" nozīmē "līdzstrāva". Šobrīd šiem jaunajiem BMW elektriskajiem motocikliem pēcpārdošanas aksesuāri nav pieejami.

Modulāra monokoka šasija ar iebūvētu akumulatoru

2023. gada decembra beigās BMW publicēja jaunu starptautisku patenta pieteikumu par elektriskajiem motocikliem paredzēto modulāro monokoka šasiju. Šajā rāmī ir iekļauts centrālais akumulatora nodalījums, kas izgatavots no ar oglekļa šķiedru pastiprinātas kompozīta plastmasas, piemēram, kevlara. Pastāv arī iespēja izveidot hibrīda konstrukcijas, izmantojot vieglos metālus, piemēram, alumīniju vai titānu, īpaši kritiskās vietās, piemēram, stūres galviņā un pagrieziena sviru balstā. Modulārais dizains piedāvā elastību, lai pielāgotu riteņu piekari konkrētajam modelim, samazinot izmaksas un vienkāršojot ražošanu, pateicoties mazākam komponentu skaitam.

Vai DC 04 varētu būt BMW pirmais elektriskais motocikls?

2023. gada martā parādījās patentu rasējumi, kas varētu atsaukties uz DC 04, pirmo BMW elektrisko motociklu. Šķiet, ka šī jaunā modeļa pamatā ir BMW G 310 R, kura iekšdedzes dzinēja versija nodrošina 34 ZS (25 kW). Visticamāk, ka BMW DC 04 tiks izmantoti komponenti no CE 04 elektriskā skrejriteņa, kas jau ir pieejams no 2022. gada, bet ar akumulatora bloka un motora reorganizāciju, lai pielāgotos motociklu lietošanai. Elektromotors pārnestu jaudu uz aizmugurējo riteni, izmantojot konisko zobratu sistēmu un zobsiksnu ar 90 grādu novirzi.

BMW Vision DC Roadster un elektriskais boksera dzinējs

2019. gadā prezentētais Vision DC Roadster koncepts piesaistīja uzmanību ar klasiskā divu cilindru bokserdzinēja iedvesmoto dizainu ar dzesēšanas sistēmu, kas atrodas norādītajos "cilindros". 2022. gada jūnija patenta pieteikums liecina, ka BMW pēta šo virzienu, aprīkojot ar dzesēšanas cilindriem, kas uzstādīti tieši uz piedziņas, ar īpašām funkcijām, piemēram, siltuma apmaiņai vai elektronisko komponentu pasīvā dzesēšana. Tomēr šie patenti joprojām ir embrionālā stadijā un neļauj izdarīt galīgus secinājumus.

100 kW BMW E-Power Roadster koncepts

2019. gada decembrī BMW prezentēja E-Power Roadster Concept — elektrisko motociklu, kas dizaina ziņā ir mazāks par Vision DC Roadster, bet kura jauda ir 100 kW (136 ZS) un kopējais svars ir aptuveni 300 kg. Neskatoties uz to, BMW vēl nav pabeidzis sērijveida ražošanai gatava augstas veiktspējas elektriskā motocikla izstrādi.Tomēr līdzstrāvas diapazons ar numuru 01 līdz 09 liecina, ka tiek gatavoti vairāki modeļi, kas varētu būt starp Vision DC Roadster un E-Power Roadster Concept.

E-Roadster, E-Tourer, E-Adventure?

Plašā jauno modeļu nosaukumu reģistrācija, šķiet, liecina par ilgtermiņa plānošanas stratēģiju no BMW puses, tādējādi pasargājot nosaukumus un tehnoloģijas no iespējamām citu ražotāju pretenzijām. Nākotnē mēs, visticamāk, redzēsim tādus modeļus kā e-roadster, e-tourer un e-adventure bike. Tikmēr attēlu galerija piedāvā ieskatīties BMW elektrisko motociklu līdzšinējās izstrādēs.

BMW CE 04 un CE 02 mobilitātei pilsētā

Šobrīd pieejamais BMW CE 04 tika laists klajā 2022. gada pavasarī kā 2014. gada BMW C Evolution pēctecis. No 2024. gada tam pievienosies BMW CE 02, "125 elektriskais" modelis ar 11 kW (15 ZS) jaudu. , kas pieejams ar A1 klases apliecību no 16 gadu vecuma vai ar B196 automašīnas apliecības pagarinājumu. Abi modeļi ir paredzēti mobilitātei pilsētā, ideāli piemēroti īsiem braucieniem lielpilsētu teritorijās.

BMW elektrisko modeļu ražošana TVS Indijā

BMW sadarbojas ar Indijas partneri TVS nākotnes elektrisko modeļu izstrādē. TVS jau ražo G 310 modeļus BMW, un 2023. gadā sāka ražot BMW CE 02, pirmo elektrisko modeli šajā klāstā.

BMW DC 04 mērķis ir būt nozīmīgs izrāviens elektrisko motociklu pasaulē. Slavenais vācu zīmols, kas pazīstams ar saviem bokserdzinējiem, ar šo revolucionāro motociklu sper soli ceļā uz zaļāku un ilgtspējīgāku nākotni. Bet kas padara BMW DC 04 tik īpašu salīdzinājumā ar tradicionālo elektrisko bokseri?


Sāksim ar dizainu. BMW DC 04 saglabā zīmolam raksturīgo eleganci un inovāciju, taču ar futūristisku piesitienu. Tā aerodinamiskā šasija un modernās līnijas ne tikai piesaista uzmanību, bet arī piedāvā uzlabotu aerodinamisko efektivitāti. Šis uzlabojums var nozīmēt lielāku akumulatora darbības rādiusu, kas ir būtisks faktors tiem, kuri ikdienas ceļojumos izmanto elektrisko motociklu.


Vēl viena atšķirīga BMW DC 04 iezīme ir tā jauda. Aprīkots ar modernu elektromotoru, DC 04 piedāvā veiktspēju, kas spēj konkurēt ar daudziem iekšdedzes motocikliem. Tūlītēja droseles reakcija un vienmērīga jaudas padeve nodrošina patīkamu un bez piepūles braukšanu, padarot to par lielisku izvēli motociklu entuziastiem.


Taču runa nav tikai par veiktspēju. Arī BMW DC 04 tika izstrādāts, domājot par braucēja komfortu. Ar ergonomiskiem sēdekļiem un uzlabotu balstiekārtu ikviens brauciens kļūst par ērtu pieredzi pat lielos attālumos. Turklāt motocikls ir aprīkots ar inteliģentām tehnoloģijām, kas palīdz braukt, piemēram, vilces kontroli un vairākiem pielāgojamiem braukšanas režīmiem.


Drošība nav atstāta novārtā. BMW DC 04 ir iekļauti vairāki uzlaboti drošības līdzekļi, piemēram, reģeneratīvā bremžu sistēma, kas ne tikai palīdz ietaupīt enerģiju, bet arī nodrošina lielāku drošību bremzēšanas laikā. Turklāt augstas redzamības LED gaismas nodrošina, ka braucējs vienmēr ir skaidri redzams citiem satiksmes dalībniekiem.


Viens no aspektiem, ko daudzi novērtēs, ir BMW DC 04 ekoloģiskā ilgtspējība. Ar nulles tiešajām emisijām šis motocikls ir videi draudzīgāks risinājums nekā tā iekšdedzes līdzinieki. Arī BMW ir guvis lielus panākumus, nodrošinot, ka akumulatoru ražošana un utilizācija ir pēc iespējas ilgtspējīgāka.


Noslēgumā jāsaka, ka BMW DC 04 nav tikai elektriskais motocikls; tas ir priekštecis tam, kāda varētu būt divriteņu mobilitātes nākotne. Ar novatorisku dizainu, izcilu veiktspēju un lielu uzsvaru uz ilgtspējību DC 04 varētu patiesi iezīmēt pagrieziena punktu elektrisko motociklu tirgū. Ja esat motociklu entuziasts vai vienkārši kāds, kurš meklē videi draudzīgāku ceļošanas veidu, BMW DC 04 noteikti ir jūsu uzmanības vērts.

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā: komentāri ir jāapstiprina pirms publicēšanas.