🚚BEZMAKSAS EIROPĀ PASŪTĪJUMI > 150 eiro

TOP AKSESUĀRI TAVĒJIEM MOTOCIKLS

🚚BEZMAKSAS ITĀLIJA PASŪTĪJUMI > 50 eiro

R 1300 GS sekos 3 jauni BMW modeļi

3 nuovi modelli BMW seguiranno la R 1300 GS - Endurrad

Paolo Migliori |

R 1300 GS: atklājiet 3 jaunus BMW modeļus, kas sekos

Jaunais BMW R 1300 GS pārdošanā ir kopš 2023. gada novembra, citi R 1300 modeļi ar jauno bokserdzinēju sekos no 2024. gada.  MOTORRAD ieskatās kristāla bumbiņā un tagad parāda: R 1300 R, R 1300 RS un R 1300 RT.


Sākotnēji BMW motociklu modeļu nosaukumā burts "R" apzīmēja vārdu "ritenis", atšķirībā no kompānijas ražotajiem lidmašīnu dzinējiem. Tomēr laika gaitā šī vēstule ir kļuvusi par Boxer modeļu simbolu. No 2023. gada rudens BMW ir nolēmis veikt pamatīgus jauninājumus savā klāstā, ieviešot jauno BMW R 1300 GS un saistītie piederumi 2023. gada beigās.

BMW R 1300 GS jaunais Boxer dzinējs

2023. gada 28. septembrī, tieši simts gadus pēc pirmā BMW R 32 laišanas klajā, uzņēmums Berlīnē prezentēja jauno R 1300 GS, enduro tipa tūrisma motociklu. R 1300 GS, kas pieejams tirgū no 2023. gada novembra, pārsteidz ar jaunu 1300 kubikcentimetru bokserdzinēju, kas spēj nodrošināt 145 ZS (107 kW) jaudu pie 7750 apgr./min un maksimālo griezes momentu 149 Nm pie 6500 apgr./min.

Pienāk arī R 1300 R, R 1300 RS un R 1300 RT

Jaunais Boxer 1300 dzinējs neaprobežosies tikai ar GS, bet tiks ieviests arī R, RS un RT modeļos. Lai gan šajās izlaidumos vēl nav spiegu fotoattēlu vai informācijas noplūdes, MOTORRAD sadarbībā ar dizaineru Karu Lī ir spekulējis par to, kā šie jaunie modeļi varētu izskatīties (skatiet attēlu galeriju iepriekš).

Jaunais BMW R 1300 RS

Sāksim ar RS: BMW nesen ir atkārtoti apskatījis šo modeli, ieviešot izmaiņas, kas ietver LED dienas gaitas gaismas, LED indikatorus un jaunas iespējas. Starp tiem ir iespēja nomainīt augsto stūri ar cauruļveida stūri un izvēlēties vienvietīgu sēdekli. Pašreizējā RS versija, visticamāk, paliks ražošanā līdz 2024. gada rudenim, savukārt atjauninātā versija ar 1300 dzinēju varētu nonākt tikai 2025. gadā.

Jauni risinājumi šasijai

Jaunā 1300 dzinēja attīstība ietver arī šasijas strukturālus jauninājumus. R 1300 GS izmanto jaunu tērauda galveno rāmi ar lokšņu metāla apvalkiem un skrūvējamu alumīnija aizmugurējo rāmi. R 1300 RS varētu izmantot līdzīgu pieeju, Telelever vietā izmantojot apgrieztu teleskopisko dakšiņu, bet dzesēšanai saglabājot lielo priekšējo radiatoru.

Sportiskāks pieskāriens RS

Var sagaidīt, ka BMW padarīs RS vēl sportiskāku nekā iepriekš. Priekšējo apgaismojumu varētu integrēt kompaktākā korpusā, kas pieguļ tuvāk rāmim, bez liekām malām, piešķirot velosipēdam harmoniskāku un vieglāku izskatu. Aizmugurējā daļa, plānāka un slīpāka, dabiski turpina alumīnija rāmja līniju, palīdzot samazināt kopējo svaru. Vairāk jaudas un mazāks svars: ideāla kombinācija jaunajam RS.

Jaunas radaru sistēmas BMW

Neskatoties uz svara samazinājumu, tehnoloģija joprojām ir visprogresīvākā. RS tiks aprīkots ar plašu palīgsistēmu klāstu, tostarp radaru aklās zonas uzraudzībai un adaptīvo kruīza kontroli. Šīs ierīces tiks diskrēti integrētas motocikla konstrukcijā, nodrošinot drošību un komfortu braukšanas laikā.

Jaunais BMW R 1300 R

R 1300 R iegūs arī jaunais Boxer dzinējs, jo priekšējo Telelever nomainīs liels ūdens radiators. Apgrieztā teleskopiskā dakša joprojām garantēs izcilu veiktspēju.R dizains iezīmēs plānāku un muskuļotāku alumīnija aizmuguri, uzsverot tā 145 ZS jaudu.

LED priekšējais lukturis un pārveidots trokšņa slāpētājs

Nelielas, bet būtiskas izmaiņas attiecas uz LED priekšējiem lukturiem, kas būs kompaktāki un integrēti dakšu dizainā, padarot velosipēdu vizuāli plānāku. Trokšņa slāpētājs tiks arī samazināts, izgatavots no nerūsējošā tērauda ar gandrīz neredzamām šuvēm, vienlaikus saglabājot funkcionalitāti ikdienas lietošanai un ceļojumiem.

Jaunais BMW R 1300 RT

R 1300 RT būs labākais tūristu modelis, kas aprīkots ar jauno Boxer dzinēju un pastiprinātu šasijas konstrukciju, kas spēs izturēt lielas slodzes. Saglabājot stabilitāti kā prioritāti, RT piedāvās izcilu aizsardzību pret vēju un laikapstākļiem, pateicoties uzlabotajam aerodinamiskajam dizainam.

Degvielas patēriņš un tehnoloģiskās iekārtas

Jaunais R 1300 RT aerodinamiskais dizains samazinās degvielas patēriņu, palielinot nobraukumu līdz aptuveni 600 kilometriem ar 25 litru tvertni. RT būs arī uzlabota apgaismojuma sistēma, apsildāmi sēdekļi, elektriski regulējams vējstikls un visaptveroša audio sistēma ar savienojamības risinājumu Android un Apple ierīcēm.

Jaunu modeļu pieejamība

BMW plāno R 1300 R, RS un RT laist klajā 2024. gadā, ar iespēju tos tirgū redzēt tikai 2025. gadā. Tomēr gaidīšanu attaisnos jaunā Boxer dzinēja solītie uzlabojumi un strukturālie jauninājumi, kas samazināt motociklu kopējo svaru.

R 1300 GS jau ir izraisījis sensāciju motociklu pasaulē, taču BMW ar to neapstājas. Apsolot pastāvīgus jauninājumus un apņemšanos sasniegt izcilību, Bavārijas uzņēmums jau ir paziņojis, ka R 1300 GS sekos vēl trīs modeļi. Šie jaunie modeļi nesīs stafeti ar kvalitāti un augstu veiktspēju, pie kuras BMW ir pieradis, taču ar dažiem inovatīviem pārsteigumiem, kas padarīs katru braucienu par unikālu pieredzi.


Pirmais no trim gaidāmajiem jaunajiem BMW modeļiem būs revolūcija bezceļu entuziastiem. Tas ir izveidots, lai apgūtu sarežģītas trases, bet arī garantētu vienmērīgu braukšanu pa asfaltētiem ceļiem, un tajā būs daudz funkciju no pārbaudītā R 1300 GS dizaina, tostarp bokserdzinēja uzticamība un jauda, ​​kas ir padarījusi šīs sērijas leģendu. Tomēr tajā tiks integrētas jaunas balstiekārtas un elektroniskās vadības tehnoloģijas, kas paredzētas, lai uzlabotu drošību un lietošanas vienkāršību.


Tā vietā otrs modelis būs vērsts uz mobilitāti pilsētā. Lai gan R 1300 GS ir konstruēts kā daudzpusīgs tūrisma mašīna, šim jaunajam modelim būs kompaktāks izskats un vieglāka vadāmība, kas ir ideāli piemērota pilsētas satiksmei. Tam būs tādas pašas elegantas līnijas, kas raksturīgas BMW dizainam, taču īpašu uzmanību pievēršot manevrētspējai un praktiskumam, padarot to lieliski piemērotu ikdienas braucieniem.


Visbeidzot, BMW plāno arī sporta modeli, kas iepriecinās ātruma un tīras veiktspējas cienītājus. Šis modelis tiks aprīkots ar vēl jaudīgāku dzinēju nekā R 1300 GS, bet ar vieglāku un aerodinamiskāku struktūru, kas optimizēta trasei. Dizaina līnijas būs agresīvas un futūristiskas, gatavas piesaistīt uzmanību ne tikai ar savu veiktspēju, bet arī ar raksturīgo izskatu.


Kopumā šie jaunie modeļi ne tikai paplašinās BMW jau tā iespaidīgo klāstu, bet arī piedāvās motociklu entuziastiem arvien vairāk veltītu un specializētu izvēli.Neatkarīgi no tā, vai esat piedzīvojumu meklētājs, pilsētas piepilsētas braucējs vai topošais ātruma čempions, šie jaunie velosipēdi neapšaubāmi būs lieliska iespēja, ko apsvērt. Ar šiem papildinājumiem BMW ne tikai saglabā, bet vēl vairāk paceļ motociklu izcilības latiņu, vēlreiz parādot, kāpēc tas ir nozares līderis.

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā: komentāri ir jāapstiprina pirms publicēšanas.